Allergie voor voedsel

Inmiddels heb ik beter zicht op hoe het gaat met de allergische reacties op het eten van seizoen fruit. Het is werkelijk fantastisch!!!!

Ik heb aardbeien, mango, druiven, wortelen enz gegeten. Al maanden geen klachten meer.

Heel fijn nu de zomer weer in aantocht is.

Alle moeite van ons wordt beloond. Nog veel dank voor je geduld ook.

Dieren en pollenallergie

Ik was wat sceptisch want wat kan je zonder naalden, pillen en operaties nou doen aan een allergie waar je al je hele leven mee loopt? Niets bleek minder waar! Dankzij de allergie behandeling kan ik trots vertellen dat ik een kat kan aaien zonder verschrikkelijk te niezen en jeuk te hebben aan mij ogen. Rond deze tijd van het jaar komen de kleine polletjes weer los en ik heb hier geen last van. Mijn grote droom en wens is een hondje, dankzij de therapie kunnen wij dit binnenkort mogelijk maken. Een ondenkbare vooruitgang. Ik zou NAET zeker aanraden en aanbevelen.

Buikpijn

De vage buikpijn die ik al een lange periode had, werd afgelopen jaar zo heftig dat ik er iets aan moest gaan doen.

Via via hoorde ik over de NAET therapie. In eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten, maar nu ben ik een half jaar verder en mijn buikpijn is bijna helemaal weg.

Naast mijn buikpijn merk ik aan mijn hele lichaam dat ik sterker ben, zowel mentaal als fysiek.

Ik ben dan ook blij dat ik deze therapie bij Iris ben begonnen en heb absoluut geen spijt.

Niet eten

Al na zes weken kwamen we erachter dat onze dochter reflux had. Hiervoor kreeg ze medicijnen voorgeschreven en het ging vijf maanden goed en ze groeide gestaag. Na zes maanden echter, groeide ze steeds minder en dit ging van kwaad naar erger. In een heel intensief traject in het ziekenhuis werd ze op alles onderzocht, van simpele allergieën tot vreselijke syndromen en soorten kanker, maar alle uitslagen waren negatief. Toch groeide ze niet en hongerde ze zichzelf uit. Met haar uithongerperiodes liep ze vertraging op in haar ontwikkeling en ook haar lengtegroei stagneerde. Het ene moment kon ze heel veel eten, soms weken niets op een paar 100 ml melk na. Ze kreeg een maag-neussonde, maar dit leverde alleen nog maar meer ellende op; zo verdroeg ze helemaal geen eten meer en viel nog verder af. Op de een of andere manier kon ze niet op regelmatige basis genoeg eten. Ook in het Wilhelmina Kinderziekenhuis waar we vervolgens terecht kwamen, was het een medisch raadsel en na nog meer onderzoeken, biopten en psychologische onderzoeken (onze dochter was nu 1,5 jaar), wilden ze haar toch weer een neus-maagsonde geven en een zogenoemde hongerprovocatie doen om een hongerprikkel op te wekken (met weer een opname van 2-4 weken). Dit zagen wij echter helemaal niet zitten, aangezien ze voor ons gevoel toch ergens een overgevoeligheid voor had. Toen de diagnose: failure to thrive, een verzamelnaam voor kinderen die om wat voor een reden dan ook niet ‘floreren’. Eea begon echter redelijk kritiek te worden. We waren toen al bijna 1,5 jaar aan het dokteren zonder enig resultaat, dus besloten het (ook) in het alternatieve circuit te zoeken. We vroegen om een time out van 3 maanden van het ziekenhuis, die kregen we na lang aandringen.

Via een osteopaat die ook niets voor ons kon doen zijn we bij Iris terecht gekomen. Geheel zonder beloftes en heel ‘down to earth’ zijn we met de NAET therapie begonnen. Eerst de basis en al na 5 behandelingen begonnen we wat effect te merken, maar dat weten we mogelijk ook aan toeval. Eigenlijk durfden we er ook niet in te geloven. Maar na nog meer (een stuk of 4) behandelingen, konden we er niet meer omheen. Ze kwam ineens een kilo aan in 5 weken tijd (van 8 naar 9 kg, ze was bijna 2 jaar). Ook in onze omgeving zag iedereen het. We hadden een kind dat bruiste van de energie, ze had een glans in de ogen die we nog nooit gezien hadden en ze had niet meer van die ingevallen oogjes. In totaal heeft het 12 sessies geduurd. Een medisch wonder. Het meest prettige vond ik (naast het zeer warme contact met Iris) dat het non-invasief is. Voor onze dochter was het niet meer dan ‘spelen met wat buisjes’ en ‘gemasseerd worden’ als wij haar drukpunten behandelden. Een heel prettige afwisseling na alle ingrepen in het ziekenhuis. Ook in het reguliere circuit is ze na die drie maanden durende time out gezond verklaard en hoeven we niet meer door te dokteren. Kortom, na 2 jaar, kunnen we eindelijk beginnen met genieten van een gezonde dochter en durven we eindelijk naar de toekomst te kijken. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd was als we niet bij Iris terecht waren gekomen, hoe lang had het dan nog geduurd? Sowieso hadden we dan weken in het ziekenhuis gezeten waardoor we (nog verder) getraumatiseerd zouden zijn met de vraag of het iets opgeleverd zou hebben. We zijn Iris dan ook voor altijd dankbaar, iets wat eigenlijk niet in woorden uit te drukken is. Bedankt!!

Jeuk

Met een heftige jeugd en onverklaarbare jeuk-klachten kwam ik bij Iris terecht. Ik had over NAET-therapie gelezen in een tijdschrift en het sprak mij direct aan. Utrecht was voor mij het dichtst bij en na aanvullende informatie van Iris kon de eerste behandeling beginnen. Een zeer simpele behandeling, met groots effect. Ik voelde mij gelijk stukken vrolijker en de jeuk was weg! Na de daaropvolgende behandeling kreeg ik mijn jeuk weer terug, zoals Iris al had voorspeld. Mijn vrolijkheid bleef gelukkig en na elke behandeling verdween weer een beetje van mijn jeuk. Ik merkte duidelijke verschillen in mijn lichaam en in mijn doen en laten. Ik heb 9 weken lang elke week een behandeling gehad en voel me heel goed. De mensen in mijn omgeving reageerden geïnteresseerd, een aantal waren sceptisch en vonden het zweverig en raar: ‘dus na 25 uur ben je van je allergie af en kan je die stof weer eten? Dat kan toch niet?’ Ja, het is echt waar. Je hoeft er niet in te geloven om de behandeling te laten werken. Het werkt gewoon! Ik ben inmiddels zo goed als van mijn jeuk af en kan met een gezond lichaam beginnen met afstuderen Groningen.

Seborroisch eczeem

Ik had nog nooit van NAET gehoord en in het begin als volstrekt ongelovige de behandelingen ondergaan. Mijn klachten: diarree en eczeem: jeuk/schilfers. Een vermoeden van allergie voor tarwe, suiker. Na onderzoek bleek ik ook gevoelig voor vitamine c, fruit en nog een paar producten die ik inmiddels vergeten ben…!
Na elke vermijdingsbehandeling, waarvan ik de voorschriften strikt heb nageleefd, voorzichtig weer begonnen met het eten van datgene waarvoor ik werd behandeld. Om tot mijn verbazing te ervaren dat dat nauwelijks problemen opleverde. Eén allergeen bleek hardnekkig, de granen, daar hebben we nog een keer aan gewerkt. Het resultaat van de behandeling tot nu toe: geen darmklachten meer, geen jeuk, de rode plekken en schilfers verdwijnen langzaam. Ik kan weer alles eten, al heeft dat ook zo zijn beperkingen, want dreigend overgewicht :)
Iris, dank je wel!

Diverse voedselallergieën

Bij deze wil ik je bedanken wat je voor ons gedaan hebt. Eindelijk kan onze zoon ook een gewoon leven leiden. Door zoveel allergieën was het voor hem niet mogelijk om zomaar iets af te spreken met een vriendje en ook op school was hij altijd een uitzondering. Voor sinterklaas  moest ik op zoek naar pepernoten die hij wel mocht eten maar moest daar soms wel bijna het hele land voor af, want koemelk, suiker en witmeel zit bijna overal in. Als we ergens heen moesten ging de koelbox mee met eten en drinken voor hem. Gelukkig hoorde ik via vrienden over NAET therapie; bij hun drie kinderen had het succes. Dus zo kwam we bij Iris terecht.

Soms is het zwaar na een bepaalde behandeling. Zwaar omdat je dan niet in aanraking mag komen met die stoffen. Het voordeel is wel dat het maar voor 25 uur is. Maar als je klaar ben is het zo anders. Hij kan nu gewoon alles eten zonder dat hij er ziek van wordt. Ik kan het echt iedereen die allergieën heeft aanraden. Wij hebben een heel ander kind en nu kunnen we ook eens een keer normaal uit eten gaan. Een ijsje eten, vlees eten zonder dat je eerst alles moet napluizen,want er zit ook suiker in de meeste vlees soorten zeker in broodbeleg. De kroketten smaken hem geweldig. Geen gedoe meer met kinderfeestjes ed. Had ik er maar eerder van gehoord. Nogmaals Iris bedankt.

Buikpijn

De behandelingen bij Iris hebben mij erg goed gedaan. Ik ging naar haar toe omdat ik vaak flinke buikpijn had. Daar heb ik nu veel minder last van. In het algemeen voel ik mij sterker door de behandelingen. Als ik bijvoorbeeld fiets voel ik dat ik meer kracht in mijn benen heb. Maar ook psychisch voel me sterker. Ik maak stappen waar ik jarenlang tegen aan zat te hikken. Ik krijg daarover ook reacties vanuit mijn omgeving. Zo bijzonder hoe de geest en het lichaam op elkaar inwerken. Ik ben blij dat ik besloten heb een aantal sessies te doen bij haar. Het heeft me veel opgeleverd.

 

Allergietests

Veel mensen die last hebben van een allergie zijn doorverwezen naar het ziekenhuis om een allergietest te laten doen.

Welke soorten allergietests zijn er en welke soort allergie wordt ermee opgespoord?

Er zijn twee belangrijke typen allergieën:

Type 1: het directe type allergie: binnen enkele ogenblikken tot uren nadat de persoon contact heeft gehad met de stof treed er een reactie op. Het lichaam maakt dan een antistof aan: IgE. Het gevolg van het aanmaken van deze antistof kan bv zijn: galbulten en oedeem.

Type 4: het vertraagde type allergie: hierbij kan een reactie op zich laten wachten tot wel 2-3 dagen na de blootstelling aan het allergeen.  Je kan dan denken aan het ontstaan van eczeem na het dragen van nikkel

Een arts in het ziekenhuis heeft beschikking over verschillende soorten tests om een allergie te kunnen bevestigen.

Plakproeven: deze kunnen informatie opleveren in het geval een contactallergie wordt vermoed. De patiënt krijgt een aantal plakkers met de verschillende allergene stoffen op zijn rug geplakt en deze moeten er 48 uur op blijven. Daarna wordt gekeken wat de reactie van de huid is en wat de huid doet in de 24 uur erna.

Priktesten: deze test wordt vaker ingezet bij het vaststellen van de type 1 allergieën, dus bv bij voedselallergieën (ei, noten) of inhalatieallergieën (pollen, dieren). Er wordt een druppeltje met het extract van het verdachte allergeen op de huid gebracht en vervolgens wordt er een klein sneetje in de huid geprikt. Na een 15-45 minuten ontstaat er een reactie (roodheid, zwelling) als er sprake is van een allergie. Hierbij geldt dat hoe erger de reactie, hoe ernstiger de allergie.

Bloedtesten: deze wordt ingezet bij type 1 allergieën om het voorkomen van bepaalde IgE antistoffen in het bloed vast te stellen en worden ook wel RAST genoemd. Deze testen zijn over het algemeen minder betrouwbaar dan de bloedpriktesten.  (bron: huidinfo)

 

In Pediatrics (januari 2012) is een artikel gepubliceerd waarin Sicherer en Wood (artsen in New York) ervoor pleiten dat een allergietest nooit het enige middel moet zijn om een allergie vast te stellen. Een allergietest dient ingezet te worden als ondersteuning van het verhaal van de patiënt, omdat de testen soms iets anders uitwijzen dan wat de patiënt ervaart. Zo geldt bijvoorbeeld voor een pinda allergie dat 8% positief zou testen op een allergietest, maar dat slechts 1% van de mensen hier daadwerkelijk last van heeft.  Andersom geldt ook dat een negatieve IgE test kan voorkomen bij patiënten die wel duidelijk allergisch reageren op een allergeen.  Kortom, een allergietest zegt niet alles en uiteindelijk is een provocatie en de observatie van een allergische reactie hetgeen wat de meest zekere diagnose geeft. (bron: pediatrics)

NAET behandeling verlost mij van huismijt

Al sinds mijn 16e had ik last van huismijtallergie. Dit leidde vaak tot niezen en zelfs koorts als ik bij mensen op bezoek ging met tapijt, maar ook had ik last van banken en bedden. Uiteindelijk kreeg dit een chronisch karakter en heb ik 20 jaar lang antihistamine geslikt. Gezien de vervelende bijwerkingen ben ik op zoek blijven gaan naar oplossingen. Sinds ik de NAET therapie heb gevolgd, heb nooit meer last gehad.  Het een fantastische ervaring om weer vrij te kunnen ademen ongeacht waar je bent en overal weer op bezoek te komen zonder rekening hiermee te moeten houden.