Duurzame gezondheid

  • Mijn visie is dat we op zoek gaan naar een oplossing voor je klachten: we werken aan duurzame gezondheid. Dit doe ik met behulp van Chinese Geneeskunde en NAET.
  • Na  een uitvoerige inventarisatie tijdens een intake zal ik een beeld hebben waar de onbalans zit in je lichaam. Met aanvullende diagnostiek door je tong en pols te beoordelen met behulp van Chinese Geneeskunde, of basisallergieën te testen met behulp van NAET kom ik tot een behandelplan dat ik met je zal bespreken. Het kan overigens heel goed zo zijn dat ik zowel de allergiebehandelingen als de Chinese Geneeskunde in het algemeen en de acupunctuur daarbij combineer. Alles is erop gericht om jou gezonder en fitter te krijgen.
  • Ook zullen we,  als het nodig is bepreken of er verbeteringen te verwachten zijn van andere voeding of leefstijl. Ik vind het zelf altijd prettig om mijn adviezen uit te leggen en in een “Chinees” kader te plaatsen, zodat je er zelf mee aan de slag kan. Voor de lange termijn: duurzame gezondheid! 

De leidende draad in de behandeling is Chinese geneeskunde. Ik zal jouw persoonlijke verhaal altijd verklaren aan de hand van Chinese geneeskunde. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van hoofdpijn, misselijkheid en prikkelbaarheid. Vanuit westers perspectief zou je dat als losse symptomen kunnen zien. Maar vanuit de Chinese geneeskunde zie ik een bindende factor waaruit die symptomen te verklaren zijn. Mijn focus zal dan ook worden om die oorzaak aan te pakken. In dit voorbeeld zal ik me concentreren op de lever energie. In de Chinese geneeskunde staat de lever niet alleen voor de anatomische lever, maar onder andere ook voor het vloeiend laten bewegen van energie, voor woede en voor het zuiveren van bloed. Zo kan ik bijvoorbeeld ook allergieklachten in een breder perspectief zetten, met als doel de oorzaak aan te pakken.