De Chinese principes van de NAET behandeling

De NAET methode maakt gebruik van principes uit de Chinese geneeskunde.  Wat we de Chinese geneeskunde (of TCM, Traditional Chinese Medicine) noemen is een verzameling van ideeën, filosofieën  en tradities die al meer dan 2000 jaar oud is. Het omvat zowel kruidengeneeskunde, acupunctuur, massage, lichamelijke oefening als voedingsadviezen.  In het Westen wordt TCM beschouwt als alternatief, maar in China bestaat nog steeds meer dan 40% van de medische consulten uit TCM.  (bron: Wikipedia.org)

TCM hecht niet heel veel waarde aan specifieke anatomische en fysiologische beschrijvingen, maar drukt klachten uit in een systeem waarbij oa  yin yang, de vijf elementen en de energiemeridianen een  rol spelen. Ongezond zijn wordt dan uitgelegd als een disharmonie van één van deze of  al deze elementen.

Acupuntuur is een methode om die verstoorde energie weer in balans te brengen.  NAET gebruikt de acupuntuurpunten van één  meridiaan om de allergiebehandeling  uit te voeren.  Door gebruik te maken van deze drukpunten wordt de energie van het  allergeen weer verenigbaar gemaakt met de energie van je lichaam.

blaasmeridiaan

De 25 uur vermijding die daarop volgt is ook gebaseerd op TCM: in de Chinese geneeskunde wordt er vanuit gegaan dat de energie een rondje langs alle systemen in je lichaam maakt in 24 uur.  Door je lichaam 25 uur lang vrij te houden van het allergeen in combinatie met de acupressuurbehandeling ‘reset’ je als het ware je lijf en zal je lichaam in het vervolg het allergeen zonder moeite accepteren.